Mijn naam is Els de Vries en ik ben werkzaam als makelaar, stylist en projectleider. Ongeveer 15 jaar geleden ging ik mijn passie achterna en heb ik een carrièreswitch gemaakt. Ik voltooide de studie Makelaardij en ging aan de slag op Curaçao, het prachtige eiland waar ik destijds woonde. Ik heb er veel geleerd en ben ook echt van het vak gaan houden.

Het vinden van de juiste mensen bij de juiste woning kan soms een uitdaging zijn, maar ik bleek er succesvol in te zijn. Het is fijn om te merken dat je zoveel mensen blij kunt maken met de aankoop of verkoop van een huis. Het proces dat potentiële kopers doorlopen is boeiend. Ik kan ze met mijn enthousiasme overtuigen ook open te staan voor een woning die net buiten hun wensenpakket valt en het leuke van mijn vak is om te zien dat dít dan net het huis wordt dat ze uiteindelijk kopen. Het thuis waar ze blij van worden. En dat is iets waar ik dan weer heel blij van wordt.

Regelmatig kwam ik op Curaçao renovatie- en nieuwbouwprojecten tegen die niet volgens plan verliepen, meestal van eigenaren die in Nederland woonden en onvoldoende zicht en controle op de bouw hadden. Door de ervaring die ik had opgedaan met de bouw en verbouw van eigen objecten durfde ik deze uitdaging aan. Ik nam voor deze eigenaren het toezicht over en zo groeide ik steeds meer in de projectbegeleiding. Het was fantastisch om te doen. Ik bleek goed om te kunnen gaan met de druk die dit soort projecten met zich meebrengt. Een deadline leek soms niet haalbaar, maar ik zette alles op alles om het toch te realiseren.

Ook mijn creativiteit en oplossingsgerichtheid komen hierbij goed van pas, want vaak moeten er keuzes gemaakt worden met betrekking tot kleuren en materialen. Voor sommige mensen is het lastig om bij een kale ruimte te bepalen welke vloeren, wanden of kleuren het beste passen bij de sfeer en stijl van het huis. Ik kan ze op dat gebied ook een goed advies geven. Het is niet zo dat ik mijn eigen smaak opleg, ik loop door de ruimtes en laat mij inspireren door de uitstraling van het huis. In afstemming met de eventuele meubels die de eigenaar meebrengt krijgt de woning een persoonlijke en stijlvolle inrichting. En dat hoeft niet per se duur te zijn.

Bij projecten ben ik de spin in het web. Ik werk samen met de vele partijen die een bijdrage leveren aan de (ver)bouw van het pand. Gaat alles altijd goed? Nee. Dit komt omdat je te maken hebt met allerlei partijen die ook weer te maken hebben met leveringen en leveranciers. Maar in de bouw hoort dit erbij. Mijn belangrijkste doel is om u te ontzorgen. Ik help u bij het maken van keuzes en ik draag oplossingen aan. Ik zit boven op het bouwproces, zodat alles zo goed mogelijk verloopt. Ik overleg met derden om eventuele vertragingen te voorkomen en… ik ga altijd voor een topresultaat!