Ik krijg vaak te horen dat het best bijzonder is om als vrouw in de bouwwereld te werken, maar dat doe ik toch al heel wat jaren. Het begon lang geleden met een aankoop en verbouw van een oude, vervallen boerderij voor ons gezin. Daar leerde ik te metselen, zagen, tegelen, een balkenlaag waterpas leggen, cement draaien en houten vloeren plaatsen. Later werd ik gevraagd om een bouwtraject op Curaçao in de gaten te houden. De bouwstijl is daar heel anders dan in Nederland, maar dat maakte het juist heel leuk om te doen. Ik deed de controles en bracht verslag uit aan de eigenaren. Mijn ervaring in de bouwbegeleiding gebruik ik nu ook in Nederland. Ik begeleidde als makelaar klanten bij de aankoop van een nieuwe woning. Het was klushuis, iets wat ze in eerste instantie niet wilden. Maar toen ze begrepen dat ik na de aankoop ook de verbouw kon begeleiden, waren ze om. Niet alleen hadden ze nu een huis op een unieke locatie, maar ook een woning die voldeed aan hun woonwensen. En gaat alles altijd goed? Nee, helaas niet, je komt altijd verrassingen tegen en je hebt ook te maken met derden. Je werkt met een deadline, maar altijd met een kanttekening. Als u alles rondom de verbouw zelf moet regelen, kan dat erg stressvol voor u zijn. Maar ook hierin kan ik ontzorgen. Voor mij is het een uitdaging die ik met plezier aanga.